Sase cetateni romani de pe vasul "Diamond Princess" vor fi repatriati sambata cu o aeronava a Ministerului Apararii Nationale, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Toti cei sase cetateni romani de pe vasul de croaziera care si-au exprimat dorinta de a reveni in tara au fost imbarcati la bordul aeronavei puse la dispozitie, in cadrul mecanismului european de protectie civila, de catre guvernul italian.

Anterior imbarcarii, acestia au fost testati de catre echipa medicala mobila, rezultatele testarilor fiind negative pentru infectia cu COVID-19 (coronavirus).

Aeronava a decolat de la Tokyo si va ateriza in cursul noptii la Berlin, de unde cetatenii romani vor fi preluati de catre o aeronava pusa la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetatenii romani urmeaza sa aterizeze la Bucuresti sambata dimineata, potrivit Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.