Un cetatean roman a murit in atacurile de la Hanau, Germania, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Repatrierea va fi asigurata prin fondul pentru situatii de urgenta, din dispozitia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, precizeaza ministerul roman intr-o informare transmisa joi seara.

Consulatul General al Romaniei la Bonn este in contact cu autoritatile locale si a luat legatura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenta necesara in astfel de situatii, precizeaza sursa citata.

Ministerul Afacerilor Externe mai transmite condoleante familiei indoliate si condamna ferm orice act de violenta si manifestare xenofoba.

Presa germana a informat, joi, ca printre victimele atacurilor comise miercuri seara in orasul german Hanau, in landul Hessa, s-ar afla imigranti de origine turca, bulgara, bosniaca si romana.

Cele noua victime ale germanului Tobias R. au varste cuprinse intre 21 si 44 de ani. Printre ele se afla si trei germani.

Atacurile armate comise miercuri seara in orasul german Hanau s-au soldat cu noua morti si mai multi raniti, fiind anchetate ca actiuni teroriste, dupa cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune si o inregistrare video au fost gasite dupa ce politia a anuntat in jurul orei locale 6,00 ca l-a descoperit pe presupusul autor al atacurilor mort prin impuscare intr-un apartament, alaturi de o alta persoana decedata, care ar fi mama sa, in varsta de 72 de ani, potrivit Agerpres.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.