Principala problema cu care se confrunta in prezent satul romanesc este lipsa gazului metan, deoarece 3,5 milioane gospodarii inca se mai incalzesc cu lemne, iar unul din doi copaci taiati se face scrum, a declarat luni, la adunarea generala a Asociatiei Comunelor din Romania (ACOR), ministrul Mediului, Costel Alexe.

"Azi, principala problema cu care se confrunta satul romanesc este lipsa gazului metan. Cred ca trebuie sa fie un obiectiv pentru noi toti sa crestem gradul de racordare la reteaua de gaze naturale, pentru a reduce presiunea pe care fiecare dintre noi, primari, cetateni sau beneficiari, o punem pe padurile din Romania. 3,5 milioane gospodarii din tara noastra inca se mai incalzesc cu lemn de foc. Iar INS (Institutul National de Statistica, n.r) spune ca o familie consuma anual 5 metri cubi. Azi, la doi arbori taiati din padurile Romaniei unul il facem scrum. Nu il facem nici mobila, nici cherestea, nici jucarii, nu-i dam nicio valoare adaugata", a spus Alexe.

Acesta a precizat ca a semnat cu ACOR cel mai important parteneriat din acest an referitor la cea mai ampla campanie de impadurire pe care a avut-o Romania, potrivit Agerpres.ro.

"Trebuie sa tragem acest semnal de alarma ca Romania are nevoie de suprafete mai mari de paduri si nimeni, nici eu ca ministru, nici ministerul pe care il conduc, nici Guvernul nu ar putea sa faca aceasta campanie daca n-ar avea sprijinul dumneavoastra", le-a spus ministrul primarilor prezenti la eveniment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.