In plin sezon gripal, specialistii recomanda diferite solutii pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, chiar daca nu suntem atinsi de boala.

In cadrul unei emisiuni, medicul infectionist Simin Florescu a explicat cum putem preveni virozele si gripa. De asemenea acesta a dezvoltat o idee surprinzatoare despre imunitate: din pacate nu prea o putem influenta.

"Daca ne referim strict la gripa e clar ca trebuie sa ne vaccinam. Daca vorbim de celelalte tipuri de infectii respiratorii care devin frecvente in sezonul rece, atunci ne referim la metode de igiena clasice: igiena mainii, evitarea locurilor aglomerate, izolarea bolnavilor. Sunt metode obligatorii, de bun simt si cunoscute de toti", a mentionat medicul.

"Exista o imunitate innascuta, adica imunitatea de bariera: piele, mucoase; si mai exista imunitatea dobandita, care inseamna anticorpi si limfocitele cu memorie care apar tintit la fiecare germene cu care intram in contact. Ultima se perfectioneaza de-a lungul vietii", a adaugat acesta, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.