Valoarea tichetelor de masa pe care le primesc angajatii va creste la 20 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat astazi la Camera Deputatilor.

Cei care au initiat acest proiect de lege mentioneaza faptul ca valoarea pe zi a tichetelor de masa din Romania se afla printre cele mai mici din Europa si nu este de ajuns pentru o singura masa de pranz, potrivit startupcafe.ro.

Proiectul adoptat marti va fi trimis la Presedintele Romaniei pentru promulgare, ca mai apoi sa apara in Monitorul Oficial.

"Valoarea actuala a unui tichet de masa de 15,18 lei (inainte de impozitare), nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz, in conditiile in care valoarea medie a unei mese de pranz este de 21,40 de lei", au declarat initiatorii proiectului.

De asemenea, acestia sustin ca Romania este una dintre tarile cu cele mai mici valori ale tichetelor de masa din Europa (aproximativ 3,21 euro), in timp ce in Grecia valoare este 6 euro, Portugalia 7,63 euro, Belgia 8 euro, Spania 11 euro.

In Romania, 2,1 milioane de angajati primesc bonuri de masa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.