Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, dupa ce s-a produs o avarie foarte grava in sectoarele 2 si 3.

"Atac la siguranta cetatenilor! Sabotaj fata de bucuresteni, din partea Elcen, institutie in subordinea Guvernului PNL.
S-a 'gresit' cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel incat s-a produs o avarie foarte grava. Vom depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezinta infrastructura critica si trebuie asigurata continuitatea, conform legii.

Nu credem in varianta unei erori tehnice. Diferenta de temperatura este mult prea mare iar tehnicienii care au facut manevrele stiau ca vor provoca o mare avarie.

Acest sabotaj vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane.
Asta inseamna facturi enorme pentru cetateni. Pe acest subiect voi reveni cu detalii zilele urmatoare.

Iata si informatiile de pe teren, in legatura cu avaria:

Avarie la reteaua primara de termoficare din Capitala din cauza unor manevre efectuate de CET SUD - ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei.

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) anunta ca, in urma unor manevre efectuate de CET SUD, apartinand ELCEN - entitate aflata in subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat in modificarea debitului ce a determinat crestea brusca a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade - au fost inregistrate fluctuatii de presiune in sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza Sectoarele 2 si 3 din Municipiul Bucuresti.

Din aceasta cauza suntem in imposibilitatea de a furniza apa calda si caldura catre clientii arondati punctelor termice din aceste zone.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt in teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajatii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei intr-un timp cat mai scurt.

Ne cerem scuze clientior pentru disconfort!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.