Un copil in varsta de 8 ani, care nu mai avea sanse sa isi revina dupa un accident rutier, a salvat, cu organele sale donate, viata a 3 copii.

"Un inger de 8 ani salveaza alti 3 copii. Transplantul inseamna VIATA!

La Cluj, un accident rutier a frant, brusc, viata unui copilas de doar 8 ani. O drama care schimba definitiv viata familiei, pentru ca nimic nu se compara cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, parintii au reusit sa gaseasca puterea de a transforma imensa lor durere in viata pentru alti copii, sa daruiasca altor parinti fericire. Cand destinul loveste pe neasteptate atat de crunt, puterea de a darui altor semeni acel bob de roua care descopera zorii unui nou inceput, care sterge cosmarul noptilor de suferinta, este un gest suprem.

Cu profesionalism si responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Daraban – kdp) a incheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viata.

Datorita acestui inger, doi copii, de 9 ani si de 12 ani, au primit sansa la viata prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici romani si straini si-au unit fortele si priceperea pentru ca viata sa mearga mai departe, pentru ca gestul facut de parinti sa nu fi fost in zadar.

Ne inclinam cu profunda recunostinta in fata parintilor indurerati. Speram ca vor gasi alinarea la gandul ca alti 3 copii vor putea zambi.

DA pentru VIATA!", se arata in postarea pe Facebook a Agentiei Nationale de Transplant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.