Un elev de 11 ani a fost dus cu un elicopter SMURD la Clinica de Neurochirurgie din Iasi dupa ce a suferit un atac vascular cerebral la scoala.

Copilul de 11 ani a cazut la pamant dupa ce i s-a spart un vas de sange de la nivelul capului, cauzandu-i o hemoragie subarahnoidiana.

Elevul a fost gasit de un profesor care a anuntat imediat incidentul la numarul unic pentru apeluri de urgenta, solicitand o ambulanta. Initial, copilul a fost transportat in coma la Spitalul de Urgenta " Elena Beldiman" din Barlad, iar mai apoi dus cu elicopterul SMURD la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, potrivit click.ro.

"La fata locului a fost trimisa o ambulanta cu medic de la Substatia Barlad. Echipajul care s-a deplasat la Pogonesti l-a gasit pe minor in coma. A fost intubat si ventilat si adus la spitalul din Barlad. In urma rezultatului de la investigatia Computer Tomograf, a fost descoperita o problema medicala si s-a luat decizia trimiterii acestuia la Clinica de Neurochirurgie Iasi, elicopterul SMURD fiind solicitat pentru transportul copilului", au precizat reprezentantii Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui.

Dana Bors, managerul spitalului judetean Barlad, a mentionat ca nu s-au gasit urme de violenta pe corpul copilului, iar atunci cand a ajuns la urgente s-a prezentat „foarte agitat, comatos, a fost investigat la Computerul Tomograf, care a aratat ca a suferit un accident vascular cerebral hemoragic. Nu prezenta trauma, ca si cum ar fi fost lovit, drept pentru care s-a hotarat trimiterea lui la Neurochirurgie Iasi. Pentru a putea fi transportat cu elicopterul, ca sa ajunga mai repede la Iasi, a fost intubat”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.