Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Vanatoare si Pescuit Olt, mai multe caprioare au fost gasite moarte pe un fond de vanatoare pentru ca ar fi mancat otrava de soareci.

Mihai Albulescu, directorul Agentiei Judetene pentru Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS) Olt a declarat ca au fost gasite sapte caprioare moarte pe un fond de vanatoare in cursul zilelor de luni si marti.

"Pana acum au fost gasite moarte sapte caprioare. Unele deja erau mancate de pasari. Au murit din cauza substantelor pentru combaterea soriceilor. Probabil au fost puse de agricultori, dar nu le-au pus cum trebuie. Aceste substante se pun in vizuina soricelului, nu se imprastie pe camp. Noi cautam si alte caprioare, pe camp si prin padure, pentru ca substanta asta le da agonie si ele se pot apropia de padure si sa moara si in padure", a sustinut Mihai Albulescu, potrivit digi24.ro.

Directorul AJVPS a mentionat ca au fost sesizate aurtoritatile, iar un exemplar va fi dus la DSV pentru analize. De asemenea, acesta a spus ca sunt in pericol si alte animale avand in vedere ca aproximativ 400 de caprioare se afla in zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.