Cu siguranta ai cel putin un obiect acasa pe care nu l-ai mai folosit de mult timp pentru ca este vechi, defect sau, pur si simplu, pentru ca nu ii mai vezi rostul. Cu toate acestea, iti este greu sa te desparti de el si preferi sa il tii ascuns intr-un loc din care sa nu iti afecteze activitatea zilnica.

Insa aceasta varianta nu este avantajoasa din niciun punct de vedere, deoarece ocupi un spatiu care ti-ar putea fi de folos in alte situatii si, in plus, nu dai nicio sansa obiectului respectiv sa te ajute. In acest caz, nu aruncarea la gunoi este solutia, ci redarea utilitatii sale. Pentru aceasta, ai la dispozitie mai multe variante.

Infrumuseteaza-i aspectul
Orice obiect, indiferent cat de batran ar fi poate arata ca nou daca investesti putin timp in reconditionarea lui. Desigur ca, mai ales daca in ultimele luni a stat uitat intr-un garaj sau intr-o magazie, timpul si-a lasat amprenta asupra sa. De exemplu, materialele textile isi pot pierde din intensitatea culorii, iar in ceea ce priveste lemnul, e posibil ca acesta sa isi reduca din luciu. In plus, obiectele uitate nu vor fi ferite de praf, murdarie, poate chiar ploaie sau umezeala, care isi vor pune semnificativ amprenta asupra lor. Insa o pata de pe tapiteria unui fotoliu sau mirosul invechit al unei mese de lemn nu spun ca destinatia acestora este cosul de gunoi.

Cu putina rabdare si cu ajutorul ustensilelor necesare, vei reusi sa oferi o noua infatisare oricarui obiect. Tapiteria veche si roasa de timp poate fi inlocuita cu una noua si moderna, iar lemnul lipsit de stralucire poate fi infrumusetat printr-o noua lacuire. Adaugand elemente noi obiectelor vechi sau refacand partial modul in care acestea aratau initial, le vei salva de la a fi aruncate si, in plus, te vei alege si cu un obiect nou care sa iti decoreze casa sau care sa ii schimbe aspectul. Desigur, daca intr-adevar lucrul este inutil in casa ta si dupa reconditionare, il poti vinde, pentru ca sigur vei gasi doritori.

Gaseste o alta utilitate
O alta varianta prin care te poti bucura in continuare de obiectele vechi pe care nu vrei sa le arunci este sa le gasesti acestora o alta utilitate fata de cea pentru care au fost create. Aceasta modalitate este cu atat mai potrivita daca esti un spirit creativ si inovator, pentru ca iti vei putea pune in aplicare abilitatile artistice. In functie de obiectul pe care il ai si de noua functionalitate pe care vrei sa i-o oferi, s-ar putea sa fie nevoie de putin mai mult efort din partea ta, insa, cu siguranta, rezultatele vor fi pe masura. Daca ai mai multe lucruri de care nu te mai folosesti, le poti combina pentru a obtine unul singur nou. Poti face asta atat cu obiecte mici precum bidoanele de plastic, dar si cu unele mai mari, precum cauciucurile.

Citeste si:
Transformă-ți spațiul într-un paradis al relaxării cu fotoliul perfect
Transformă-ți spațiul într-un...

De exemplu, PETurile pot fi refolosite in numeroase scopuri, deoarece poti confectiona din ele jucarii, vaze, ghivece si multe altele. Pe de alta parte, cauciucurile pot fi folosite ca ghivece pentru gradina sau chiar ca piese de mobilier, daca le adaugi o captuseala si o husa.

Selecteaza partile componente functionabile
Desigur, unele lucruri pot fi greu de reconditionat, fie pentru ca sunt prea afectate de timp, fie pentru ca nu dispui de timpul necesar pentru a te implica in aceasta activitate. Insa poti face un alt lucru: chiar daca nu poate fi salvat intregul obiect, este posibil ca unele elemente componente ale sale sa fie in perfecta stare si sa le poti reutiliza sub alta forma. De exemplu, poti pastra rafturile sau usile de la un dulap afectat de umezeala sau geamul de la o fereastra prea veche pentru a mai fi folosita. Aceasta metoda se poate aplica obiectelor formate din mai multe componente, pentru ca este posibil ca nu toate sa fi fost afectate in urma conditiilor de depozitare. Cel mai bine este sa nu arunci un obiect inainte de a verifica daca poti pastra ceva din elementele sale.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Un obiect vechi nu este neaparat unul nefolositor, ci unul care trebuie reconditionat pentru a putea fi din nou util in locuinta ta. Cu rabdare si putina imaginatie, poti transforma orice lucru uitat in magazie intr-unul care sa arate ca nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.