Ministerul Sanatatii pastreaza masurile pentru aeroporturi si unitatile medicale sanitare, stabilite inca din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea si managementul posibilelor infectii cu coronavirus, in contextul emiterii unei alerte globale de catre OMS privind noul virus.

Potrivit unui comunicat de presa remis vineri Agerpres, specialistii Ministerului Sanatatii si ai Institutului National de Sanatate Publica au organizat vineri o videoconferinta cu reprezentantii Directiilor de sanatate publica pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de masuri instituite in acest sens.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sanatatii pentru biocidele utilizate pentru dezinfectia mainilor si a suprafetelor si a echipamentelor de protectie necesar personalul medico-sanitar.

In prezent, Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticarii rapide a infectiilor de acest tip.

In prezent, in Romania nu s-a confirmat niciun caz de infectie cu coronavirus, mai arata Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.