Sociologul Alexandra Voivozeanu scrie despre un grup de muncitori romani care au lucrat in industria constructiilor si a productiei de carne din Germania, in perioada anului 2017. Acestia au lucrat pe santierul de 27 de milioane de euro al Curtii de Justitie Penala din Nurnberg unde nu au fost platiti.
 

In perioada anului 2016, lucrarile la Curtea de Justitie Penala din Nurnberg, ce presupuneau construirea unor ferestre inalte si lungi care sa puna in evidenta justitia democratica si deschisa, au fost oprite. Incetarea activitatilor avea ca scop anchetarea unui caz care implica un grup de cinci muncitori angajati de un subcontractor roman.

In cadrul unei intalniri, un angajat al Staatliches Bauamt Erlangen-Nürnberg, institutie care si-a dorit si a sustinut construirea cladirii cu costuri de 27 de milioane de euro, a spus cu parere de rau conditiile in care lucreaza muncitorii.

Prin acest lucru li s-a cerut scuze ca, dupa 10 ore de munca intensa, acestora li se ofera un singur loc in care sa doarma: un container in care sunt depozitate unelte. acestia nu aveau nici incalzire, iar singura lor solutie era un resou care putea oricand sa ia foc, potrivit libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.