Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a publicat imagini in premiera cu autobuzele hybrid, achizitionate de Primaria Municipiului Bucuresti. Acestea vor fi livrate pe data de 1 martie.

"Imagini in premiera cu autobuzele hybrid care vor circula in Bucuresti! Interior si exterior. Achizitia noilor autobuze hibrid - Mercedes-Benz Citaro Hybrid este un pas important in diminuarea poluarii generate de traficul urban.

Prototipul va reprezenta martisorul pentru Bucuresti, acesta fiind livrate pe data de 1 martie. Din luna mai, Primaria Municipiului Bucuresti va receptiona cate 20 de bucati pe luna, pana in luna noiembrie inclusiv, totalizand un numar de 130 de bucati.

Valoarea totala a contactului este de aproximativ 50 de milioane de Euro cu TVA inclus.

Sistemul hibrid compact, adaugat versiunii de baza Mercedes Benz Citaro Euro 6, reprezinta o solutie sustenabila, economica si fiabila, astfel necesitand o mentenanta similara autobuzelor conventionale. In acest sens, garantia de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani si 480.000, garantie de tip Full Warranty.

Tehnologia hibrida ce echipeaza aceste autobuze face ca motorul electric, dispus intre motorul termic si transmisia automata, sa functioneze atat ca agregat de antrenare a rotilor cat si ca generator de energie atunci cand autobuzul franeaza, energie care este la randul ei este stocata spre a fi folosita la punerea in miscare a autovehiculului.

Astfel, energia generata din franare, pierduta in cazul autobuzelor conventionale, este folosita acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atat de plecarile din statiile S.T.B. cat si de traficul urban aglomerat. Aceasta calitate conduce la o reducere semnificativa a noxelor emise cat si a consumului de carburant.

In scopul maririi aportului adus de tehnologia hibrida, au fost adaugate atat un sistem de virare tip 'Intelligent eco steering', care spre deosebire de un sistem de virare clasic foloseste energie doar in momentele in care conducatorul autobuzului schimba pozitia volanului, precum si o punte motoare construita din materiale usoare, silentioasa, cu zgomot de rulare redus, ce foloseste pentru lubrifiere un mix de ulei mineral si sintetic pentru o mentenanta cat mai redusa.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapitate si climatizare automata, cu o capacitate mare de transport calatori, cu functii speciale destinate persoanelor cu dizabilitati, este dotat cu prize USB pentru incarcarea rapida a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atat furnizarea informatiilor in timp real despre calatorie pasagerilor, precum si furnizarea unor date importante despre starea de functionare a autobuzului catre Societatea de Transport Bucuresti.

O atentie speciala a fost acordata si postului de conducere al soferului, acesta beneficiind de dotari de ultima generatie care ii cresc siguranta si confortul, respectiv ii reduc sursele de stres sau oboseala", a scris pe Facebook Gabriela Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.