O farmacie din capitala Chinei va primi o amenda de 3 milioane de yuani, echivalentul a 434.530 de dolari, dupa ce a crescut pretul mastilor sanitare de sase ori fata de pretul online in plina epidemie de coronavirus, a anuntat miercuri organismul municipal de reglementare in domeniul comertului din Beijing, potrivit Reuters.

O notificare de amenda a fost emisa pentru Jimin Kangtai Pharmacy dupa ce farmacia a crescut brusc pretul mastilor de tipul N95, a precizat autoritatea de reglementare intr-o declaratie publicata pe pagina sa de internet.

Farmacia a majorat pretul unei cutii de masti marca 3M la 850 de yuani in timp ce pretul online era de doar 143 de yuani, a relatat postul public de televiziune.

Incepand de joi, autoritatea chineza de reglementare a investigat 31 de cazuri de cresteri nejustificate de preturi, se mai precizeaza in declaratie, sporind in acelasi timp activitatile de monitorizare a preturilor echipamentelor de protectie si pedepsind practici ilegale cum ar fi colectarea sau raspandirea unor informatii false despre scumpiri, informeaza Agerpres.

In metropola Shanghai, autoritatea de reglementare municipala din domeniul comertului a dispus inchiderea unei farmacii care vindea masti necorespunzatoare din punct de vedere calitativ, au mai precizat autoritatile municipale.

Autoritatea a solicitat magazinului sa restituie cumparatorilor sumele cheltuite si sa distruga mastile ramase pe stoc, a precizat institutia pe contul sau oficial de pe site-ul de microblogging Weibo.

Epidemia de coronavirus, care a debutat anul trecut in orasul Wuhan din centrul Chinei, a provocat moartea a 132 de persoane, aproape 6.000 de cazuri confirmate fiind inregistrate in China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.