Social28 Ianuarie 202016:35de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Ministerul Sanatatii sare in apararea lui Victor Costache, dupa declaratiile controversata despre autism, sustinand ca acestea "au fost scoase din context si folosite in lupta politica".

Comunicatul integral al Ministerului Sanatatii:

"Urmare a informatiilor eronate aparute in spatiul public privind declaratiile ministrului Sanatatii, Victor Costache la adresa persoanelor cu tulburari din spectrul autist, Ministerul Sanatatii precizeaza urmatoarele:

Este regretabil ca declaratiile ministrului Sanatatii, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist au fost scoase din context si folosite in lupta politica.

Sanatatea nu trebuie sa fie tarata in jocul politic, cu atat mai putin copiii cu anumite afectiuni si parintii acestora.

Citeste si:
Florin Cîțu anunță o rectificare bugetară
Florin Cîțu anunță o...

Pentru o corecta informare a publicului, a parintilor care au copii cu tulburari din spectrul autist, precizam ca ministrul Sanatatii a explicat prevederile noilor modificari legislative care urmeaza a fi luate si care vin in sprijinul acestor persoane.

Astfel, pentru prima data sunt create premisele existentei unui program dedicat persoanelor cu tulburari din spectrul autist, asa cum a fost solicitat si de reprezentantii pacientilor, care vor conduce la o monitorizare directa a serviciilor specifice acordate si la asigurarea unui numar de 5 ore pe saptamana de terapie aplicata, ca activitate conexa actului medical".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.