Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a folosit bugetul Primariei Municipiului Bucuresti in scop electoral, doar evolutia cheltuielilor de personal aratand clar acest lucru, a scris, sambata dimineata, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finantelor, Florin Citu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea sustine ca Bucurestiul contribuie cu 25% la PIB-ul tarii, dar municipalitatea primeste doar 0,6% si este "singura primarie din tara care nu este lasata sa colecteze impozite locale".

Declaratiile sale vin ca reactie la afirmatiile ministrului Finantelor, Florin Citu, potrivit caruia Firea ar fi folosit bugetul Capitalei in scop electoral.

"Da, ma autodenunt : am folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numeste in 'scop electoral'. Da, recunosc : am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpararea de noi autobuze, ambulante, largirea de artere, modernizarea tevilor de termoficare, consolidarea cladirilor cu bulina, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilitati, femei insarcinate, nou nascuti, familii monoparentale, tratamente FIV - proiecte in premiera -, recuperarea parcurilor, a spatiilor verzi, plus subventiile la transport si energie termica etc. Si da, am taiat robinetul firmelor capusa abonate ani de-a randul la bugetul Capitalei - cele mai multe ale unor membri sau/si simpatizanti/sponsori ai PDL-PNL. De asta tipa toti acum, in campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primarie, sa faca ce stiu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, putin pentru cetateni!", a scris Firea, sambata, pe Facebook.

Ea s-a referit si la companiile municipale afirmand ca acestea "sunt si raman ale cetatenilor"."Companiile municipale (...) nu sunt bune, pentru ca fac treaba de calitate si economii la buget! Sa vina din nou capusele lor, sa se mufeze la banii bucurestenilor!", a adaugat edilul.

Gabriela Firea sustine ca primarii de dreapta din Bucuresti, din cauza "imprumuturilor si a deciziilor controversate privind retrocedari in parcuri" au lasat "zero proiecte realizate" si datorii de sute de milioane de euro.

"Il invitam si pe domnul ministru (Citu - n.r.), sa spuna in fata bucurestenilor de ce a taiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocata Primariei Generale initial, stiind din start ca banii vor fi insuficienti pentru nevoile Capitalei. In conditiile in care Bucurestiul contribuie cu 25% la PIB-ul Romaniei iar PMB primeste un infim procent de 0,6, fiind singura primarie din tara care nu este lasata sa colecteze impozite locale", a mai spus Firea.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

"PMB a avut un buget anual in medie de 5,8 miliarde lei in perioada 2017-2019, versus 3,9 miliarde lei in 2016. Problema este ce s-a intamplat cu banii. S-a dus aceasta diferenta in investitii? Evident ca nu. Sa va arat cum se capuseaza un buget in interes personal de un primar general incompetent si iresponsabil. Cheltuielile de personal au crescut de la 581,7 milioane lei in 2016 la 1,5 miliarde lei in 2019! Salariul mediu net s-a triplat si este aproape dublu fata de salariul mediu net din sectorul privat. In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit doar pe salarii 3,6 miliarde lei- cresteri salariale plus numar mult mai mare de angajati. Celebrele companii infiintate ilegal de primarul general si PSD platesc doar salarii si atat- cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor.(...) este clar ca doar evolutia cheltuielilor de personal arata ca primarul general a folosit banii primariei in scop electoral", s explicat Citu pe reteaua de socializare.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Acesta adauga ca, mai mult, datele privind cheltuielile cu asistenta sociala "arata si mai clar ca bugetul primariei a fost folosit in interes personal si de partid".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.