Ministrul Educatiei, Monica Anisie, afirma ca ar fi vrut sa fie mai calma in interactiunea pe care a avut-o cu invatatoarea de la o scoala din comuna Axintele, cand a intrat in clasa reprosandu-i acesteia faptul ca tipa la elevi, si ii pare rau ca nu a fost atenta la prezenta presei si expunerea copiilor.

"Eu sper ca oricare profesor sau director responsabil din Romania, daca ar trece pe culoarul unei scoli si ar auzi ceea ce am auzit eu, ar incerca sa intervina. Nu am fost in acea scoala pentru doamna invatatoare, dar sunt un om caruia chiar ii pasa de copii, elevii mei pot depune marturie. As fi vrut sa fiu mai calma in acea interactiune si este regretabil ca, pentru moment, nu am fost atenta la prezenta presei si expunerea copiilor, lucru pentru care imi pare rau. Cred ca profesorii din Romania, mai ales cei care au motivatie sa lucreze acolo unde este mai greu, merita si trebuie sa fie respectati si incurajati. La fel cum cred ca exista o nevoie uriasa de intelegere si echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greseste.
Multumesc tuturor pentru intelegere!
", a scris Anisie, sambata, pe Facebook.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut, marti, vizite la mai multe unitati de invatamant din localitati aflate in judetul Ialomita. Intr-una dintre aceste vizite, in comuna Axintele, demnitarul, auzind de pe hol tipetele unei invatatoare la ore, a intrat in sala de clasa respectiva, reprosandu-i invatatoarei atitudinea, relateaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.