Un barbat din judetul Braila este cercetat de autoritati sub suspiciunea de braconaj. In curtea acestuia au fost gasite resturile unei gaste cu gat rosu, o pasare rara, protejata de lege, transmite digi24.ro.

"Luna extrem de neagra pentru o specie protejata - gasca cu gat rosu. Din decembrie pana acum, am pierdut 3 exemplare cu emitator. Ultima din ele, Emilia, a fost gasita azi in curtea unui satean din Victoria, judetul Braila.

Resturi din pasarea protejata de lege fusesera date ...la caine. Langa bucati din ea, emitatorul si inele ornitologice aplicate de specialistii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, in care suntem parteneri.

Vom reveni cu informatii, pentru ca alaturi de biologi, la Victoria se afla si autoritatile romane care ancheteaza acest caz - pentru ca este un posibil caz de braconaj.

Din pacate, a pierde 3 pasari din 10 cu transmitator este extrem de ingrijorator", arata Societatea Ornitologica Romana pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.