Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca, incepand cu anul viitor, cartile de identitate fara cip nu vor mai putea fi folosite pentru a iesi din tara. Acesta a spus ca noile carti electronice de identitate vor tine locul si cardurilor de sanatate.

"Se va crea si posibilitatea de a crea o carte de identitate simpla pentru cetatenii care nu vor carte de identitate cu cip.

Cartea simpla de identitate nu va contine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fara cip nu va putea fi folosit de anul viitor pentru a iesi din tara", a declarat Marcel Vela.

"Cartile electronice de identitate vor simplifica relatia cetatenilor romani cu autoritatile nationale si cu cele din alte state.

Cetatenii vor putea interactiona de unde vor cu autoritatile administratiei publice putand cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghiseele din zona Ministerului Interne si din alte zone ale administratiei publice.

Cartea electronica de identitate va asigura functionalitatea de card de sanatate", a mai precizat ministrul de Interne, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.