Filosoful in varsta de 103 ani, Mihai Sora, se intreaba cum este posibil ca jurnalista Critina Topescu sa fie atat de singura.

"Anul trecut, o stire franceza a ravasit sufletele si constiintele oamenilor: la Nantes, in inima orasului, un barbat fusese gasit mort in apartamentul in care locuia.

M u m i f i c a t.

Autopsia a revelat faptul ca decesul avusese loc cu unsprezece ani in urma. In tot acest rastimp, platile curente fusesera facute prin virament bancar, inclusiv chiria locuintei. Si poate ca nu ar fi fost descoperit nici pana astazi daca proprietarul apartamentului nu ar fi avut, la un moment dat, intentia sa puna in vanzare acea locuinta si nu s-ar fi deplasat la fata locului, dupa cateva telefoane ramase fara raspuns.

Ceva din tesutul nostru social s-a destramat ireversibil, este limpede; nu trebuie sa faci sofisticate studii ori anchete sociologice ca sa observi ca legaturile dintre oameni si-au pierdut trainicia, cand nu s-au formalizat pana la cvasi-disparitia lor, in unele zone urbane; ca sa observi, cu alte cuvinte, ca tehnologia nu este in mod necesar un mijloc de apropiere dintre suflete, ca retelele de comunicare pot deveni retele de insingurare.

Nu am cunoscut-o pe Doamna Cristina Topescu, nu stiu ce fel de om era, nici ce-i placea sau ce nu. De aceea nu mi-as ingadui sa fac vreo observatie despre viata dumneaei. Insa o asemenea moarte, intr-o asemenea dureroasa singuratate, ar trebui sa ne dea de gandit. Nu poti sa nu te intrebi cum, oare, un astfel de om nu-si petrecea sarbatorile invitat de prieteni, alaturi de oameni dragi, caci vor fi fost, de buna seama, destui care au pretuit-o la adevarata ei valoare. Cum de era, totusi, atat de singura? Un om parasit…
Doar cainii au vegheat-o dupa ce a murit.
Ce jale!

Dumnezeu s-o odihneasca!", a scris Mihai Sora pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.