Un bebelus nou-nascut din Hlipiceni, judetul Botosani, a murit asfixiat, dupa ce mama sa, o adolescenta in varesta de 16 ani, a nascut acasa. 

Tanara nu a spus nimanui ca este insarcinata, iar cand a trebuit sa nasca, a facut-o pe ascuns, acasa.

Mama fetei a fost cea care a sunat la numarul de urgenta 112 si a fost indrumata de medicul de la dispecerat, pentru a-si ajuta fiica sa nasca.

"Apelul a venit la ora 7. Cea care a sunat a fost mama fetei de 16 ani, care a spus ca ea nu a stiut ca fata e insarcinata, dar ca are dureri ca de nastere. In prima clipa s-a trimis o ambulanta. Dupa aceea, la un interval de timp, a revenit si a spus ca nasterea s-a declansat, copilul este blocat, iar medicul de la dispecerat a asistat nasterea prin telefon. I-a explicat pasii si ce trebuie sa faca pentru a scoate copilul pentru ca era un caz foarte complicat. Copilul a fost scos de catre mama fetei. La al doilea apel telefonic, a fost trimisa imediat si o ambulanta cu medic. Din nefericire, cand a ajuns, doar a constatat decesul copilului. Era deja decedat, avea si dubla circular de cordon si nu s-a mai putut face nimic. Din pacate, cazul nefiind monitorizat, a depasit total acest copil de 16 ani", a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Botosani, Nicusor Curteanu, potrivit Mediafax.

Politistii o cerecteaza penal acum pe adolescenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.