Parchetul dintr-un oras german a deschis o ancheta dupa descoperirea unei fetite in varsta de 5 ani aflata in stare de neglijare extrema si care, potrivit presei, a trait mult timp fara sa vada lumina zilei, relateaza luni AFP.

"Ca urmare a articolelor de presa, am deschis o ancheta", a declarat luni procurorul din Frankfurt pe Oder, Ingo Kechichian, citat de agentia DPA.

Cotidianul regional Markische Onlinezeitung a dezvaluit, sambata, ca fetita care locuia in Eberswalde, la nord de Berlin, a fost complet neglijata cel putin doi ani. Ea a fost rupta de lumea exterioara, fara a vedea lumina zilei, mai multi ani.

Fetita, care a fost internata la data de 20 decembrie, prezinta retard fizic si psihic, potrivit aceleiasi surse.

Cei doi frati ai sai, care traiau in acelasi apartament, au fost la randul lor plasati in institutii pentru copii, scrie Agerpres.

Familia fetitei se afla in atentia serviciilor sociale inca de la jumatatea anului 2007, potrivit autoritatilor locale citate de cotidianul Bild.

Situatia aminteste de cazul din Cottbus, in landul Brandenburg, al micutului Dennis, care fost lasat de parintii sai fara mancare si apa. Dupa moartea baiatului, mama i-a ascuns cadavrul intr-un congelator. Acesta a fost descoperit abia dupa trei ani, din intamplare, noteaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.