Peste 40 de artisti romani vand diverse creatii intr-o licitatie ce are loc pe Facebook pana pe 15 ianuarie, pentru a strange fonduri in beneficiul a patru organizatii care lupta impotriva incendiilor din Australia sau care au ca scop ingrijirea victimelor acestor incendii.

Evenimentul, denumit pe platforma de socializare "Artistii romani alaturi de Australia", se desfasoara de miercuri pana pe 15 ianuarie, ora 21,30.

Obiectele puse la dispozitie - tricouri, tablouri, CD-uri, carti - pot fi licitate pe pagina de Facebook prin donatie directa catre patru organizatii australiene: Country Fire Authority, Red Cross Australia, Koalas in care Inc., Wild 2 Free Kangaroo Sanctuary Inc, scrie Agerpres.

"Noi, artisti romani, ne-am strans in spatiul virtual pentru a va propune un schimb: creatiile noastre pot fi ale voastre printr-un sistem simplu de licitatie cu donatie directa catre unul din conturile de mai jos, apartinand catorva asociatii de voluntari si departamente de Pompieri din Australia", arata organizatorii pe pagina evenimentului.

La postarea obiectului, fiecare artist anunta suma de la care porneste licitatia. Cei interesati anunta printr-un comentariu suma pe care doresc sa o doneze. La finalul licitatiei, castigatorii vor plati direct in conturile respectivelor organizatii, publicate pe pagina de Facebook. Dovada donatiei va fi facuta printr-un "print screen", prezentat artistului care a scos la vanzare obiectul.

Cel putin un miliard de animale ar fi pierit pe teritoriul Australiei de la debutul sezonului de incendii de vegetatie, in luna septembrie, conform estimarilor unui ecolog, citat miercuri de agentia DPA.

Peste 120 de incendii continua sa arda in statul New South Wales, 50 dintre acestea scapate de sub control. In acelasi timp, in statul Victoria sunt active peste 40 de focare, cel putin zece dand semne ca se vor uni. In ambele state a plouat marti si miercuri, insa autoritatile au solicitat unor persoane din mai multe localitati aflate in zone cu risc de incendiu sa evacueze cat mai repede, deoarece conditii extreme au fost prognozate pentru vineri, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius in unele regiuni din statele estice si viteze mai mari ale vantului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.