Medicul Mircea Beuran, seful sectiei chirurgie, ar urma sa fie demis de la Spitalul Floreasca, dupa ce o pacienta a luat foc pe masa de operatie, transmite Digi24.

Directia de Sanatate Publica a aplicat mai multe amenzi administrative, in valoare totala de 30.000 de lei, 20.000 pentru spital si 10.000 pentru medici si asistente.

Mircea Beuran va putea totusi profesa in continuare.

"In urma analizei intregului material probator avut la dispozitie, concluziile cercetarii administrative dispuse de SCUB arata ca incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de catre echipa operatorie. Din raport reiese ca prof. dr. Mircea Beuran, ca sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III a incalcat 10 obligatii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sectiei. Date fiind masurile dispuse din cercetarea administrativa s-a luat, printre altele, si decizia incetarii contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III", transmite Ministerul Sanatatii, potrivit News.ro.

Medicul a mentionat la momentul respectiv ca nu a fost prezent de la inceput in sala.

"M-a sunat, fiind duminica dimineata, unul dintre colaboratorii mei ca situatia cu aceasta bolnava este asa cum v-am prezentat-o, iar eu i-am spus sa intre urgent in sala ca vin si eu - eu locuind in afara Bucurestiului. El, fiind medic primar, si-a facut o echipa, a intrat. Eu am plecat catre spital.

Eram in masina, la vreo 5-6 minute de spital, cand m-a sunat ca au luat foc campurile operatorii ce acopereau aceasta pacienta. Nu am fost in echipa operatorie de la bun inceput. Acest lucru se poate dovedi cu ajutorul camerelor video de la intrarea in spital, din blocul operator, coroborate cu protocoalele de terapie intensiva, pentru ca se noteaza toti timpii de la anestezie", a spus Mircea Beuran pentru Stirile TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.