Traian Basescu a declarat intr-o interventie la Digi24, ca scutul antiracheta de la Deveselu este foarte important, asigurand securitatea regiunii si acesta ar putea fi folosit in cazul in care Iranul decide sa atace un aliat al Statelor Unite.

"Acum il putem lua si pe Putin la Deveselu, sa vada ca sistemul de acolo e orientat in primul rand pentru a preveni lovituri ale Iranului.

In momentul de fata a devenit mai actual ca oricand scutul, ca o nevoie de securitate, nu doar pentru Romania, ci pentru toata regiunea pe care scutul o protejeaza. Sa speram ca in curand va fi gata si investitia din Polonia, ceea ce va genera securitate in aproape toate tarile Uniunii Europene", a declarat Traian Basescu, potrivit digi24.ro.

In contextul in care Iranul ar dori sa dea o lovitura unui aliat al SUA, Basescu sutine ca scutul ar putea fi folosit: "Sa loveasca SUA e foarte greu. Dar ar putea sa-i dea prin cap nevoia de a-si arata capabilitatile militare, incercand sa loveasca un aliat al SUA. In ceea ce ne priveste, nu exista dubii ca Romania e aliat al SUA".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.