Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca "in ciuda vitregiei guvernului, care trateaza Capitala ca pe ruda straina si demna de blamat", va face tot ce ii sta in putinta, la nivel local, pentru ca bugetul pentru sanatatea bucurestenilor sa fie unul multumitor.

"Si in 2020, in ciuda vitregiei guvernului, care trateaza Capitala ca pe ruda straina si demna de blamat - poate vom avea si noi, vreodata, un premier bucurestean sau stabilit de 30 de ani in Bucuresti, care sa inteleaga complexitatea si nevoia de modernizare -, voi face tot ce imi va sta in putere, la nivel local, pentru ca bugetul pentru sanatatea bucurestenilor sa fie unul multumitor, raportat la urgentele celor celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei, unde s-au facut in ultimii 3 ani investitii fara precedent.

In afara de bugete pentru noi spitale, noi corpuri de cladire si dotarea cu aparatura din noua generatie, tin foarte mult si la felul in care pacientii sunt primiti si tratati in spitale.

La inceput de an, multumesc din suflet medicilor si asistentelor din spitalele Capitalei, tuturor managerilor, Doamnei Dr. Ablakim Turkes - Director Medical ASSMB pentru efortul si implicarea depuse si anul acesta.

Mai jos, un mic exemplu despre ce inseamna sintagma 'omul sfinteste locul'.

La Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, administrat de Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, copiii merg spre blocul operator in masinute electrice, fapt ce usureaza enorm munca doctorilor. Iar parintii sunt si ei mai linistiti ca trauma celor mici e mult atenuata.

Urmariti un material StirileProTV, in contextul in care medicii romani trebuie sa invete sa comunice cu pacientii iar COPAC -Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania ofera un program de instruire in acest sens pentru 100 de medici rezidenti", a scris Firea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.