Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, il someaza pe ministrul Finantelor, Florin Citu, sa nu "abuzeze" de functia pe care o detine, mentionand ca daca va fi necesar, va apela chiar si la instanta.

"Condamn ferm abordarea ministrului finantelor, Florin Vasile Citu, care a impartit banii publici la rectificarea bugetara dupa un singur criteriu: sa raspunda strict intereselor politice. Il somez pe domnul Citu sa nu abuzeze de functia pe care vremelnic o detine, impartind banii publici ai romanilor in mod discretionar. Ne vom apara si in instanta, daca va fi necesar.

Rectificarea aprobata ieri de Guvern ii condamna pe bucuresteni la lipsa de finantare a unor servicii publice de maxima importanta.

Nu voi permite ca lucrurile sa ramana asa. Cetatenii trebuie sa cunoasca adevarul. Ma ofer sa ii fac cadou domnului ministru, pentru inceput de mandat, un curs de management performant in administratie, pentru ca declaratiile dumnealui arata clar ca are nevoie sa stapaneasca notiunile de baza ale procedurilor administrative.

Nu cerem banii nimanui, solicitam banii bucurestenilor, pe care acestia ii platesc prin impozite si taxe. Si contribuie cu 25% la PIB-ul tarii.

Primaria Capitalei este singura din tara care nu incaseaza impozite si taxe locale, acestea mergand catre cele sase sectoare. Prin lege, bugetul PMB este alimentat de la Ministerul de Finante, din impozitul pe venit", a scris Firea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.