O serie de incidente s-au petrecut in ziua votarii, in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Teleorman. Politistii fac cercetari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata dupa ce un barbat a mers, duminica, sa voteze, iar reprezentantii biroului electoral al sectiei de votare au constatat ca pe numele alegatorului fusese inregistrata o cerere pentru urna mobila, acesta sustinand ca nu a facut o astfel de solicitare, a informat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Teleorman.

"Astazi, in jurul orei 10:30, politistii Sectiei nr. 11 Politie Rurala Galateni au fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat s-a prezentat la sectia de votare 181 din satul Bascoveni si si-a exercitat dreptul de vot, desi pe numele sau exista o solicitare pentru deplasarea urnei speciale. Barbatul a precizat ca nu a depus nicio cerere, fapt pentru care i-a fost prezentata cererea, acesta nerecunoscand nici scrisul, nici semnatura", transmit oficiali ai IPJ Teleorman, potrivit stirileprotv.ro.

Un batran s-a lovit la cap in Prahova

In localitatea Cocorastii Caplii, Prahova, a fost nevoie de interventia unui echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova, dupa ce un batran in varsta de 84 de ani s-a impiedicat, a cazut si s-a lovit la cap.

Barbatul a suferit un traumatism cranio facial, are o arcada sparta, insa a refuzat sa fie transportat la spital.

Presedintele unei sectii de votare, sub influenta bauturilor alcoolice

Un alt incident a avut loc in Braila, unde vicepresedintele unei sectii de votare a informat autoritatile ca presedintele s-a prezentat la sectie sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost inlocuit.

La Timisoara, mai multe sectii s-au confruntat cu probleme cu alimentarea electrica. Generatoare au fost trimise de la ISU.

O femeie din Hunedoara, condusa la Politie dupa ce si-a fotografiat buletinul de vot

O femeie de 49 de ani, din municipiul Hunedoara, a ajuns duminica la Politie, dupa ce si-a fotografiat buletinul de vot, incidentul fiind semnalat politistilor de catre presedintele sectiei de votare numarul 98, unde a avut loc fapta, potrivit informatiilor Biroului Electoral Judetean (BEJ) Hunedoara.

Citeste si:
Kelemen Hunor: Urmeaza 5 ani grei, dar sunt convins ca vor urma si...
Kelemen Hunor: Urmeaza 5 ani...

"O doamna si-a fotografiat buletinul de vot. Ea a fost interpelata de presedintele sectiei de votare, care a anuntat Politia. Dupa verificarile legale, politistii vor lua masurile care se impun in astfel de situatii", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al BEJ Hunedoara, Cristian Dan.

Femeia a fost condusa la sediul Politiei Hunedoara pentru audieri.

In judetul Hunedoara sunt organizate 524 de sectii de votare, la urne fiind asteptati duminica 383.237 de alegatori, inscrisi pe listele permanente.

Barbat din Targu Jiu, sanctionat pentru sesizare falsa privind turismul electoral

Un barbat in varsta de 55 de ani din municipiul Targu Jiu a fost sanctionat contraventional de catre politisti, duminica, dupa ce a reclamat la 112 un posibil caz de turism electoral, sesizarea sa nefiind confirmata.

Citeste si:
Halep și Cîrstea au aflat cu cine se vor duela în turul II la...
Simona Halep și Sorana...

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj, Victor Tuhasu, a anuntat ca politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Targu Carbunesti au fost sesizati de catre un barbat din municipiul Targu Jiu, prin apel la 112, cu privire la faptul ca, in timp ce se afla in comuna Turburea, la Sectia de votare numarul 316, a observat mai multe autoturisme care transporta persoane la sectia de votare si conducatorii auto le-ar indruma pe cine sa voteze.

"Din verificarile efectuate de politisti s-a stabilit ca cele sesizate nu se confirma, apelantul fiind sanctionat contraventional conform OG 34/2008, privind organizarea si functionarea Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta", a spus Victor Tuhasu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.