Vicepremierul Raluca Turcan sustine ca Parlamentul trebuie sa introduca de urgenta pe ordinea de zi si sa respinga OUG 51/2019 care scoate transportul rutier intrajudetean de persoane din sfera serviciilor publice.

"Aceasta ordonanta a pus in pericol siguranta elevilor navetisti. A scos multe rute considerate nerentabile si ii obliga pe elevi si profesori sa faca autostopul in alte localitati, acolo unde nu exista microbuze scolare sau alternative de transport.

Dupa adoptarea OUG 51/2019, gestionarea serviciului de transport judetean a devenit si mai haotica. Modificarile facute de Guvernul PSD sunt contradictorii, pun siguranta copiilor in pericol, le incalca dreptul la transport gratuit si restrang accesul la educatie al elevilor din mediile vulnerabile.

Aceasta Ordonanta a fost atacata inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala, argumentandu-se ca actul normativ afecteaza anumite categoriile vulnerabile de cetateni si aduce atingere dreptului lor de a circula in siguranta pe drumurile publice.

Solicitam tuturor partenerilor din Parlament sa ni se alature acestui demers si sa respingem aceasta ordonanta periculoasa", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.