Un student in varsta de 19 ani a fost internat in stare grava dupa ce a inghitit mai multe pastile de paracetamol. Tanarul a fost transferat cu elicopterul SMURD de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi la Institutul Clinic Fundeni din Capitala.

Studentul de 19 ani a ajuns la spital dupa ce a luat 16 pastile de paracetamol, cate doua odata. Iubita baiatului a fost cea care a apelat numarul de urgenta 112.

Inainte de a inghiti pastilele, tanarul s-ar fi certat cu partenera sa.

El a fost diagnosticat cu insuficienta hepatica fulminanta toxica. "In momentul in care s-a facut transferul de la Iasi la Bucuresti, starea baiatul era grava. Este vorba despre o afectare foarte severa a functiei hepatice, cu repercursiuni asupra starii neurologice, asupra functiilor vitale", a mentionat Diana Cimpoesu, purtatorul de cuvant al Spitalului 'Sf. Spiridon', care a tinut sa precizeze ca este posibil ca baiatul sa fi luat si alte medicamente pe langa paracetamol.

"Pacientul este posibil sa fi luat si altceva, dar nu se determina in analize orice toxic. Stim sigur ca a luat paracetamol. E si raceala, e si cearta cu prietena. Nu stim exact daca nu a fost si un gest demonstrativ fata de prietena lui. El nu ne-a spus prea multe. Poate sa vorbeasca, dar afectarea hepatica este foarte grava. Analizele sunt foarte modificate", a adaugat ea, citata de adevarul.ro.

Inainte de ajunge in Capitala, tanarul a fost internat 48 de ore in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului 'Sf. Spiridon' din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.