Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului judetului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

"Avand in vedere modul in care autoritatile judetene au gestionat situatia ursului lovit seara trecuta de o masina, intre localitatile Praid si Sovata, astazi a fost luata prima masura administrativa dispusa de catre ministrul Ion Marcel Vela.

Astfel, a fost inceputa procedura de demitere din functie a prefectului judetului Harghita pentru ca, in calitatea sa de Presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, nu a luat masurile corespunzatoare pentru a gestiona eficient si operativ aceasta problema, desi a fost instiintat in timp util de catre ISU Harghita despre eveniment si suferintele animalului ranit.

De asemenea, vor fi efectuate verificari pentru a se stabili daca sunt si alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile si responsabilitatile clare de interventie, conform prevederilor legale", se arata intr-un comunicat MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.