Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ii adreseaza o scrisoare deschisa doamnei Marie Helene Bratianu, urmasa familiei Bratianu, in contextul in care aceasta a acuzat ca a venit de la Paris la Bucuresti pentru o inaugurare care nu a mai avut loc.

"Scrisoare deschisa
Stimata doamna Marie Helene Bratianu,
Ma vad nevoita sa va transmit public scuze pentru comportamentul iresponsabil al celor care azi, sub stindardul decolorat al marelui partid istoric, intineaza numele si memoria familiei Bratianu si a PNL.

O doamna aterizata in fruntea organizatiei de Bucuresti a PNL, pe post de Bau-Bau pentru cetateni si pentru mine, intrucat nu exista niciun fel de merite profesionale sau/si politice sau de alta natura care s-o legitimeze, si a carei unica ocupatie este diseminarea de imprecatii penibile la adresa mea pe retelele de socializare, a avut tupeul fara margini sa va adreseze o scrisoare deschisa in care face o afirmatie halucinanta, respectiv aceea ca amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Bratianu la Universitate este rodul eforturilor PNL.

In realitate, distinsa doamna Bratianu, eforturile si contributia PNL se opresc in anul 2014, cand un grup de consilieri liberali au initiat un proiect de Hotarare a Consiliului General al Capitalei, referitor la refacerea si amplasarea pe locul initial a monumentului dedicat marelui om politic.

Din acel moment, timp de 2 ani, in care PNL a avut si majoritatea in Consiliul General si un primar general interimar, nu s-a mai intamplat nimic. Absolut nimic!

Citeste si:
Ciolacu, către Guvernul PNL: „Cât mai aveți de gând să vă bateți...
Ciolacu, către Guvernul PNL:...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Abia in 2016, dupa ce am devenit eu Primar General, a fost organizat concursul de solutii, au fost semnate contractele de executie si amplasare a monumentului si au fost alocate fondurile necesare.

Aceste lucruri n-ar fi fost posibile fara sustinerea constanta si neconditionata a majoritatii PSD, cei 8 consilieri ai PNL, din totalul de 55, remarcandu-se doar prin voturile consecvent impotriva bugetelor municipale, in care erau incluse si alocarile pentru acest proiect.

Prin urmare, stimata doamna Bratianu, veti fi inteles cu siguranta ca in aceste conditii nu aveam cum sa permit confiscarea unui act de restituire istorica de catre niste politicieni aflati vremelnic in niste pozitii cu vizibilitate publica si pe care istoria nu-i va retine nici macar din punct de vedere statistic.

Nicio ceremonie, mai mult sau mai putin politizata, nu va putea vreodata sa conteze mai mult pentru Bucuresti, pentru istoria Romaniei si pentru familia Bratianu, decat faptul ca monumentul lui I.C.Bratianu se inalta din nou, falnic, in inima Capitalei. Prin eforturile unui primar general PSD, si nu PNL. Si cu sustinerea consilierilor generali PSD si ALDE, nicidecum PNL, care au votat trei ani de zile impotriva.

Citeste si:
Judecătorii au anulat decizia de carantină din comuna Gornet
Judecătorii au anulat decizia...

Aceasta este marea diferenta dintre mine, echipa mea si PNL Bucuresti. Ei doar jignesc, vorbesc fara un dram de informare, manipuleaza, rastalmacesc, confisca, demoleaza. Eu rezolv. Echipa mea construieste. Si acest monument este o dovada graitoare", a scris primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.