Pacientul era internat la sectia de cardiologie a Spitalului Judetean Slatina de la inceputul lunii octombrie, pentru ca facuse un stop cardiac. Incepuse sa se simta mai bine si urma sa fie externat, dar a fost gasit mort in curtea spitalului.

Cadrele medicale ale spitalului au sesizat absenta barbatului in jurul ore 4:30 dimineata. Pentru ca nu au reusit sa-l gaseasca, au sunat la politie.

Dupa mai bine de o ora de la sesizarea disparitiei pacientului, acesta a fost gasit decedat in curtea spitalului de catre o infirmiera.

Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si vor sa afle cine este vinovat pentru moartea pacientului, scrie digi24.ro.

"Politistii din cadrul politiei municipiului Slatina continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, pentru a stabili imprejurarile in care barbatul de 69 de ani a decedat", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Firma care asigura paza spitalului supravegheaza doar anumite locuri, iar gardienii nu pot pazi toate iesirile din incinta. Cei din spital spun ca este aproape imposibil sa le interzica pacientilor sa nu iasa afara.

"Este o situatie neprevazuta, imprevizibila, neplacuta. Nu putem sa gasim o culpa imediata", a spus directorul medical al Spitalului Judetean Slatina, Radu Ene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.