Daca stirile online prezinta zilnic interes pentru 4 din 10 romani utilizatori de internet, cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani, cifrele se modifica atunci cand privim spre categoria de varsta +45 ani, in cadrul acestui segment fiind inregistrata o rata de accesare de 50% - arata cel de-al patrulea val al studiului cantitativ „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”, (esantion reprezentativ la nivel national de 1061 respondenti, utilizatori de internet, 18-65 ani), realizat de EXACT Business Solutions in mai 2019.

De interes pentru aceasta categorie de varsta sunt si informatiile de cultura generala, acestea fiind accesate cu o frecventa saptamanala de 6 din 10 romani, utilizatori de internet. Tot saptamanal sunt citite si articolele/materialele/sfaturile legate de sanatate si nutritie. O atentie deosebita ii este acordata acestui subiect de catre cei cu varsta cuprinsa intre 45-55 ani (6 din 10), in timp ce in randul celor cu varsta cuprinsa intre 56-65 de ani, interesul este ceva mai scazut (4 din 10).

„Analizand comportamentul online al celor doua categorii de adulti, utilizatori de internet (45-55 ani si 56-65 ani), se disting diferente si in ceea ce priveste utilizarea internet bankingului, a aplicatiilor de food delivery ori a mediilor la care s-a apelat pentru petrecerea timpului liber”, afirma Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions.

Astfel, internet bankingul este utilizat de 45% dintre cei apartinand primei categorii de varsta, in timp ce cea de-a doua categorie de varsta inregistreaza o rata de utilizare de numai 29%.

Tot adultii de 45-55 ani sunt cei care apeleaza cu preponderenta la aplicatiile de food delivery – 19%, cu +11% fata de adultii de 56-65 ani (8%).

Citeste si:
STUDIU Schimbările climatice vor ucide urșii polari până în 2100
STUDIU Schimbările climatice...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Adultii 45-55 ani: principalii ascultatori de online radio

Potrivit unui comunicat remis 9am, radioul online este preferat zilnic de adultii cu varste cuprinse intre 45-55 ani – 31% / vs / 26% media nationala si 14% in cazul adultilor de 56-65 ani.

La randul lor, blogurile sunt preferate de internautii de 56-65 ani, 4 din 10 alegand sa-si petreaca timpul liber citind bloguri (cifra similara mediei nationale), in timp ce adultii de 45-55 ani le acceseaza saptamanal in procent de 30%.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.