Ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Manescu, a avut luni o intrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm.

"Cu aceasta ocazie, Ministrul roman al afacerilor externe si Ambasadorul SUA au initiat un proces de consultari cu frecventa lunara, dedicat trecerii in revista a intregului spectru de teme de interes bilateral.

Ministrul afacerilor externe a reiterat angajamentul ferm pentru extinderea, in continuare, a colaborarii dintre Romania si SUA, inclusiv prin concretizarea potentialului generat de semnarea recenta a Memorandumului de Intelegere privind cooperarea in domeniul nuclear civil.

De asemenea, Ministrul Manescu a transmis interesul Romaniei pentru consolidarea dialogului cu SUA in toate temele relevante pentru securitatea regionala, inclusiv in ceea ce priveste securitatea aprovizionarii cu energie.

Partile au subliniat efectul pozitiv al recentelor vizite la nivel inalt la Washington DC si la New York pentru dinamizarea si aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA", arata MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.