Social7 Octombrie 201912:21de Clara Vacaru

Lectura de un minut

Catalin Nicolae Ceort, la data faptei procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost condamnat definitiv luni de judecatorii Instantei Supreme la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, el fiind acuzat ca a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri in schimbul adoptarii unei solutii favorabile.

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins luni apelul depus de Catalin Ceort, fiind mentinuta sentinta data de instanta de fond in mai 2018.

In acelasi dosar, Victor Ignat, la data faptei avocat din Bucuresti, a primit o condamnare de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita, el fiind obligat la munca in folosul comunitatii pe o durata de 60 de zile in cadrul Primariei Voluntari sau in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov.

Potrivit DNA, in decembrie 2016, in mod indirect, prin intermediul lui Ignat, Catalin Ceort a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor in cauza), cercetat pentru evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar penal aflat in instrumentarea procurorului.

Banii au fost pretinsi de Ceort in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu un act contrar acestor indatoriri, in sensul adoptarii unei solutii favorabile fata de martorul respectiv.

Citeste si:
Mircea Beuran ramane in arest la domiciliu inca 30 de zile
Mircea Beuran ramane in arest...

DNA mentioneaza ca, in 27 decembrie 2016, in scopul aratat, Victor Ignat a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.