Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de ploi, instabilitate atmosferica si intensificari temporare ale vantului, valabila la nivelul intregii tari, incepand de joi dimineata.

Conform prognozei, in intervalul 3 octombrie, ora 4:00 - 5 octombrie, ora 9:00, aria ploilor va fi in extindere dinspre vest si va cuprinde treptat toata tara. In intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 l/mp si, izolat, 40 l/mp, informeaza Agerpres.

De asemenea, vor fi perioade cu fenomene specifice instabilitatii atmosferice, in a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie, in special in Transilvania si Moldova, apoi si in regiunile sud-estice. Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si, izolat, posibil vijelii si grindina.

Vantul va avea local si temporar intensificari in majoritatea zonelor, cu viteze in general de 40 - 50 km/h. Vremea se va raci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) in vest si nord-vest, iar vineri (4 octombrie) si in restul teritoriului.

La nivelul Capitalei, in intervalul 3 octombrie, ora 9:00 - 4 octombrie, ora 9:00, vremea se va mentine mult mai calda decat ar fi normal la inceputul lunii octombrie, astfel ca maxima termica va fi de 29 - 30 de grade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi innorarile se vor accentua si temporar va ploua; vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul noptii. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 13 grade.

Totodata, intre 4 octombrie, ora 9:00, si 5 octombrie, ora 9:00, vremea se va raci semnificativ fata de intervalul anterior, iar valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Temperatura maxima va fi de 14 - 16 grade, iar cea minima de 8 - 9 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, cand si vantul va avea unele intensificari. Cantitatile de apa cumulate pot fi insemnate.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisa miercuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.