Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, acesta fiind acuzat ca nu i-a lasat pe politisti sa intre in locuinta lui Gheorghe Dinca, inainte de ora 6:00 dimineata.

"Inspectorii de caz au retinut ca procurorul a nesocotit din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material care permiteau patrunderea in imobilul numitului Dinca Gheorghe cu mandat de perchezitie, anterior orei 6,00. S-a constatat ca urmarirea penala s-a desfasurat fara coerenta, informatiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea intr-o singura directie. Informatiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistentei fiecareia intrucat existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului si gasirea minorei", se arata intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare.

De asemenea, Inspectia Judiciara ii reproseaza procurorului mai multe nereguli in desfasurarea anchetei privind disparitia fetelor la Caracal.

"Lipsa de organizare si de coordonare a activitatilor a generat ignorarea starii de flagranta in care se afla prezumtivul autor al infractiunii continue, catre care se indreptau toate indiciile obtinute in data de 25 iulie, respectiv: identificarea marcii si ulterior a numarului de inmatriculare a masinii in care a fost luata minora, identitatea proprietarului masinii, identitatea utilizatorului numarului de telefon, aspectele exterioare ale locuintei numitului Dinca Gheorghe, continutul apelurilor la 112", mai spune IJ.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorului in cauza.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.