Ana Birchall, ministrul Justitiei, a spus ca va anunta la momentul potrivit daca va demara procedura de revocare a lui Felix Banila, daca acesta nu demisioneaza, asa cum i-a cerut presedintele Klaus Iohannis.

"Nu este prima discutie (cu Felix Banila, n.r.), in ultimele luni am avut foarte multe discutii. Confirm ca mi-am exprimat nemultumirea fata de cateva aspecte, in primul rand ca de mai mult de 2 luni de zile, am solicitat masuri ferme pentru combaterea criminalitatii si a formelor asociate, fie ca vorbim de trafic de persoane, exploatarea minorelor, criminalitate informatica. (...) Am solicitat masuri inclusiv pentru a combate clanurile. Nu va ascund ca i-am exprimat profunda nemultumire si confirm ca a fost o discutie vineri si am reluat si ieri (marti, n r.) ca nu consider deloc acceptabil modul in care s-a actionat vineri la domiciliul familiei Melencu", a spus Ana Birchall, potrivit Mediafax.

In momentul in care a fost intrebata daca va demara procedura de revocare a lui Felix Banila, in cazul in care acesta nu isi da demisia, Birchal a raspuns: "Haideti sa nu speculam. Nu e un moment deloc simplu, vorbind la nivel uman. Sunt convinsa ca nu e un moment deloc usor pentru domnul procuror-sef Banila, dar orice institutie este dincolo de persoana. Asta este credinta mea si nu e de azi, de ieri. E dintotdeauna".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.