Peste jumatate dintre romani (54%) ar prefera pungile biodegradabile la raionul de legume-fructe, in timp ce doar 20% dintre consumatori au un comportament anti-risipa, in sensul ca ori nu folosesc deloc punga la cumparaturi, ori vin de acasa la magazin cu punga reutilizabila, reiese dintr-un studiu prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, de reprezentantii Kaufland.

Datele centralizate in cadrul cercetarii efectuata in luna septembrie de catre Departamentul de cercetare al Kaufland Romania, pe un esantion de 1.001 persoane din mediul urban, arata ca 4 din 10 romani afirma ca introducerea pungilor biodegradabile contra-cost i-ar determina sa fie mai responsabili atunci cand vine vorba despre folosirea pungilor de unica folosinta la departamentul de legume si fructe.

De asemenea, majoritatea romanilor (8 din 10) obisnuiesc sa foloseasca pungi pentru cantarirea fructelor si legumelor, iar doar 20% dintre cumparatori au un comportament anti-risipa, mai exact 7% dintre romani nu folosesc deloc punga, in timp ce 14% spun ca vin cu punga reutilizabila de acasa.

Kaufland a introdus pungi biodegradabile la raioanele de fructe-legume, contra cost

Kaufland Romania a lansat marti un nou program prin care a introdus in magazinele din retea pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume-fructe, vitrina cu servire asistata, produsele care se vand vrac si raionul de paine. In plus, toate sacosele-maieu din plastic reciclat de la casele de marcat sunt inlocuite cu o varianta reutilizabila.

Conform initiatorilor noului program, pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe si de la raionul de produse congelate vrac vor putea achizitionate de catre clienti la 0,10 bani/bucata.

Clientii pot cantari legumele si fructele in urmatoarele moduri:


  • fara nicio punga, punand produsele direct pe cantar, daca cantitatea sau articolul le permite (de exemplu pentru banane sau un pepene galben);

  • in punga reutilizabila adusa de client de acasa;

  • in noul saculet reutilizabil pentru legume-fructe, pe care clientii il pot cumpara din magazine;

  • daca nu au la ei o alternativa reutilizabila, clientii pot cumpara o punga biodegradabila din magazin

Pe langa pungile biodegradabile, Kaufland Romania mai are o alternativa speciala pentru clienti, respectiv saculetii reutilizabili pentru cantarirea produselor de la raionul de legume-fructe. Saculetii vor putea fi achizitionati la pretul de 5,99 lei pentru un pachet cu doua bucati.

Citeste si:
Motivul pentru care nu este bine să mâncăm produse de patiserie...
Motivul pentru care nu este...

Noile pungi sunt realizate din amidon de porumb, sunt 100% biodegradabile compostabile si contin minimum 40% materie prima obtinuta din surse regenerabile organice. Pungile respecta standardele europene EN 13432 pentru ambalajele biodegradabile care pot fi transformate in compost.

Reprezentantii retailerului au anuntat, totodata, ca in parcarile a 17 magazine din Romania sunt amplasate aparate automate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje: PET, sticla si doze de aluminiu. Dupa implementarea acestui sistem, in primele sase luni ale anului, au fost colectate aproximativ 32 de tone de ambalaje.

Estimarile retailerului german arata ca prin introducerea acestor masuri in propriile magazine, cantitatea de plastic de unica folosinta, nereciclabil, se va reduce cu 40 de tone de ambalaje/luna.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2020, toate sacosele de tip maieu de la casele de marcat din magazinele Kaufland vor fi inlocuite cu varianta reutilizabila.

Citeste si:
Leguma care se vinde mai scump decât carnea. Fermieri: „E trufanda”
Leguma care se vinde mai...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.