Premierul Viorica Dancila a transmis marti un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, afirmand ca acestea au avut o contributie esentiala la definirea Romaniei de astazi si au un cuvant greu de spus pentru evolutia Romaniei de maine.

"Ma adresez dumneavoastra cu tot respectul cuvenit generatiei parintilor si bunicilor nostri, de a caror intelepciune si echilibru societatea romaneasca are nevoie mai mult decat oricand. Ati avut o contributie esentiala la definirea Romaniei de astazi, aveti un cuvant greu de spus pentru evolutia Romaniei de maine. Dumneavoastra sunteti cei mai in masura sa ne indrumati pe drumul corect, al echilibrului, unitatii si respectarii valorilor morale. Va datoram recunostinta, dar si o viata demna, decenta, lipsita de griji", afirma Viorica Dancila.

Premierul aminteste ca masurile pe care Guvernul le-a luat "produc deja efecte benefice, inclusiv pentru persoanele in varsta".

"Cand am preluat guvernarea, ne-am angajat sa imbunatatim viata romanilor. Masurile pe care le-am adoptat pana acum produc deja efecte benefice, inclusiv pentru persoanele in varsta. Prin cresterea in mai multe etape a punctului de pensie, seniorii Romaniei au in prezent pensii mai mari in medie cu 55% fata de acum trei ani. Daca la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, in prezent a ajuns la 1.368 de lei. Am gasit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile si va asigur ca exista fonduri pentru a continua aceste cresteri, asa cum am promis", spune Dancila.

Ea face referire si la masurile luate de Executiv in domeniul Sanatatii.

"Mai mult, tinand cont de problemele specifice persoanelor varstnice, am luat masuri in plus pentru a le asigura accesul la serviciile de sanatate. De la 1 septembrie anul acesta, am modificat plafonul astfel incat mai multi pensionari sa beneficieze de medicamente compensate in cuantum de 90%", arata prim-ministrul.

Sefa Guvernului critica atitudinea partidelor de opozitie, care au refuzat sa semneze Pactul pentru bunastarea romanilor.

"Din respect fata de romani, am considerat necesar ca si ceilalti lideri politici sa isi ia angajamentul ca nu vor taia pensiile si salariile daca vor veni la guvernare. Este regretabila atitudinea partidelor de opozitie care au refuzat sa semneze Pactul pentru bunastarea romanilor, dar ma bucura sustinerea si sprijinul oamenilor, celor in a caror slujba suntem. Mi-as dori ca si dumneavoastra, pensionarii, sa imi fiti aproape, pentru ca in Guvernul Romaniei aveti intotdeauna un partener de dialog. Cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, va urez sanatate tuturor si sa ne binecuvantati cat mai multi ani cu experienta si intelepciunea dumneavoastra!", este mesajul Vioricai Dancila, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Ce diferență de vârstă este între Pepe și soția sa. Ce spune...
Ce diferență de vârstă este...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.