Procurorul-sef al DIICOT, Felix Banila, a anuntat marti ca demisia este un act unilateral de vointa, "dar sunt imprejurari in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om las si poate chiar lipsit de responsabilitate" si da asigurari ca, in cazul sau, nu se va intampla asa.

Reactia acestuia vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia.

"Demisia este un act unilateral de vointa, dar sunt imprejurari in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om las si poate chiar lipsit de responsabilitate. Va asigur ca in cazul meu nu se va intampla asa. Fiind solicitata de presedintele in functie al Romaniei, desigur ca ea trebuie tratata cu maxima seriozitate, ceea ce voi si face, in mod neintarziat. Asa ca voi culege opiniile colegilor mei, ale sefului ierarhic si al celor implicati in actul numirii procurorului-sef al DIICOT, dupa care voi aduce la cunostinta publica rezultatul deciziei luate", declara Felix Banila intr-un comunicat de presa.

Felix Banila sustine ca institutiile sunt formate din oameni, insa demisia sefului DIICOT, mai ales in astfel de imprejurari, poate avea consecinte deosebite, pana la instabilitate.

"Eu nu pot concepe ca asa ceva ar fi de dorit, intr-o tara membra a UE si a NATO, aflata la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezuma numai la cazul Caracal si de aceea vreau sa va asigur despre faptul ca demisia sefului DIICOT, daca aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv si nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golita de importanta functiei, de care, de altfel, sunt pe deplin constient", mai spune Banila, potrivit Agerpres.

Citeste si: Iohannis: Ii cer domnului Felix Banila sa isi inainteze imediat demisia din functia de procuror sef al DIICOT


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.