Comisia juridica a Parlamentului European i-a respins definitiv pe Rovana Plumb si pe Laszlo Trocsanyi, propusi de Romania si Ungaria drept comisari europeni.

Decizia in cazul Rovanei Plumb a fost luata cu 13 voturi la 7, iar in cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9, scrie Hotnews.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare sa fie suspendata in cazul Rovanei Plumb si al comisarului-desemnat pentru vecinatate si politica de extindere, Laszlo Trocsanyi. In privinta Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat ca exista un conflict de interese din cauza unui imprumut pe care aceasta l-a contractat si a lipsei de claritate privind modul in care il va plati fara a compromite functia pentru care a fost propusa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.