Frumusetile litoralului Marii Negre sunt precum un magnet pentru turistii romani, dar si pentru cei din strainatate. Dat faptul ca ofera peisaje umitoare, acesta se numara printre cele mai frumoase regiuni ale tarii noastre.

Orientarea plajei catre est, clima temperata, dar si apa cu salinitatea redusa sunt elementele care fac din litoralul Marii Negre un loc minunat unde merita sa-ti petreci concediul.

In plus, dat faptul ca de-a lungul timpului au fost construite numeroase restaurante si terase, turistii au si posibilitatea sa se relaxeze intr-un cadru vesel, ideal pentru vacanta. Mai mult decat atat, in statiuni au fost dezvoltate parcuri de distractie si centre de divertisment, totul pentru ca vizitatorii sa aiba parte de un concediu de neuitat.

Daca ai de gand sa vizitezi litoralul Marii Negre, iata mai jos cateva locuri pe care nu trebuie sa le ratezi!

Satul de Vacanta Mamaia

Amplasat in sudul statiunii Mamaia, intre lacurile Tabacarie si Siutghiol, Satul de Vacanta este una dintre acele zone care merita vizitate. Chiar daca la inceput a fost conceput ca un complex de restaurante, in prezent, Satul este un loc polivalent, in care se gasesc atat terase, restaurante, cat si tarabe cu diferite suveniruri.

In plus, tot aici este si celebrul LUNA PARK, un parc de distractii cu numeroase instalatii – precum centrifuga, roller-coaster, trenulet) pregatite sa le ofere senzatii tari turistilor dornici de aventura. De asemenea, daca ai curiozitatea de a vedea statiunea Mamaia de la inaltime, poti alege roata mare – o instalatie care ofera o panorama uimitoare.

Asadar, nu trebuie sa ratezi Satul de Vacanta daca vrei sa te distrezi. Acest loc este plin de veselie, jocuri si, in plus, aici ai si posibilitatea de a gusta diferite preparate pe care localurile precum Casa Prahoveana, Casa Valceana, Casa Dobrogeana, Casa Argeseana le pun la dispozitia turistilor.

Planetariul Constanța

Constanta este un oras plin de istorie si de obiective turistice interesante. Unul dintre acestea este si Planetariul Constanța – un loc fascinant care face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Cu o cupola cu diametrul de opt metri si o capacitate de 80 de locuri, Planetariul este precum o fereastra deschisa permanent spre cer. Mai exact, acesta iti proiecteaza un cer instelat pe o bolta artificiala, iar tu poti privi bolta cu ajutorul unui telescop cu oglinda.

Este imposibil sa nu te impresioneze o astfel de experienta, mai ales ca ai posibilitatea sa admiri corpurile ceresti din Calea Lactee, dar si din alte galaxii. In plus, poti vedea mult mai aproape si luna.

Daca te cazezi in Constanta, este foarte simplu sa ajungi la Planetariu. El este amplasat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja. Dupa o experienta uimitoare in acest loc, poti vizita orasul. Pentru serile in care esti obosit si nu vrei sa mai colinzi strazile in cautarea unui local unde sa mananci, ideal este sa-ti comanzi ceva la domiciliu. De exemplu, exista nenumarate localuri care livreaza pizza la domiciliu in Constanta.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Acvariul Constanta

Amplasat pe malul marii, in fata cazinoului din Constanta, acvariul „Profesor Ion Borcea” este o cladire emblematica a orasului. Inaugurat in anul 1958, acvariul este singura institutie publica de acest gen din tara, asa ca merita sa faci o vizita aici.

Ce vei admira? Ei bine, acvariul gazduieste peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine din zone geografice diferite. De exemplu, zona Marina adaposteste specii de pesti si nevertebrate din Marea Neagra. In sectia Dulcicola poti admira specii de pesti si nevertebrate de apa dulce, din lacurile litoralului romanesc, dar si din Delta Dunarii. De asemenea, in bazinele sectiei Pesti Exotici inoata pesti din diferite zone tropicale si subtropicale.

Asadar, acvariul „Profesor Ion Borcea” merita trecut pe lista ta cu obiective turistice care merita vizitate.

Citeste si:
Aplicația mobilă SEA STATUS. La ce ajută și cum funcționează aceasta
Aplicația mobilă SEA STATUS....

Litoralul Marii Negre este o zona care te va incanta in orice sezon. Pe langa peisajul uimitor, litoralul romanesc gazduieste si numeroase atractii turistice care nu trebuie ratate. Printre acestea se numara acvariul „Profesor Ion Borcea” sau Planetariul. In plus, nu uita de cazinoul din Constanta, o cladire uimitoare, nelipsita din vederile care amintesc de litoral.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.