Presedintele american Donald Trump considera ca merita premiul Nobel pentru "multe lucruri", insistand in context ca vrea sa medieze intre India si Pakistan, relateaza dpa si AFP.

"Cred ca as primi premiul Nobel pentru multe lucruri, daca s-ar da corect, ceea ce nu se intampla", a declarat Trump cu prilejul prezentei sale inopinate la sediul ONU de la New York, scrie Agerpres.

"I-au dat unul (un premiu Nobel) lui Obama (predecesorul sau Barack Obama) imediat dupa ce a ajuns presedinte si nici nu stia de ce l-a primit. Si stiti ce? E singurul lucru in legatura cu care am fost de acord cu el", a adaugat Trump, care a fost luni o aparitie surpriza la summitul ONU privind climatul, in ajunul inceperii dezbaterilor Adunarii generale a Natiunilor Unite.

Pe de alta parte, un clip in care Trump trece pe langa adolescenta militanta pentru mediu Greta Thunberg, pe coridoarele cladirii ONU din New York, a devenit in scurt timp viral.

In scurta inregistrare video, liderul de la Casa Alba pare sa o ignore pe tanara suedeza de 16 ani, care se afla in spatele sau.

Clipul, filmat aparent de Reuters, a fost distribuit de mai multe posturi ca Sky News, Euronews si videomagazinul Now This, dar si pe reteaua Twitter de analistul politic Ian Bremmer, noteaza dpa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.