Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani disparuta in luna aprilie, a refuzat sa-i fie prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize generice, insa procurorii au obtinut mandat de la instanta pentru aceasta procedura, informeaza marti DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova, in baza ordonantei de delegare emisa de catre procurorii DIICOT - Structura Centrala, s-au prezentat luni la domiciliul partii civile Monica Georgeta Melencu, in scopul prelevarii de probe biologice, necesare aflarii adevarului in cauza si efectuarii unei noi expertize judiciare genetice.

"S-a solicitat consimtamantul partii civile Monica Georgeta Melencu, care, dupa consultarea cu aparatorul ales, a refuzat prelevarea de probe", precizeaza anchetatorii.

In aceste conditii, arata procurorii, in baza art. 190 al. 2 si 4 Cod procedura penala, s-a solicitat si s-a obtinut de la Tribunalul Bucuresti autorizarea din partea judecatorului in vederea prelevarii de probe biologice de la Monica Georgeta Melencu, mama Luizei.

"In vederea punerii in executare a autorizarii instantei de judecata, organele de politie judiciara delegate in acest scop vor desfasura activitatile prevazute de lege, in cursul zilei de marti", mentioneaza DIICOT.

Anchetatorii precizeaza ca administrarea acestor probe este indispensabila stabilirii identitatii victimei in vederea deplinei lamuriri a cauzei si bunei desfasurari a urmaririi penale.

Gheorghe Dinca a recunoscut, la audieri, ca a ucis-o pe Luiza Melencu, de 18 ani, disparuta in luna aprilie.

Pe 18 septembrie, DIICOT anunta ca oasele descoperite in zona de liziera de pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani, alta decat cea descoperita la data de 26 iulie, potrivit Agerpres.

Mama Luizei a dat o declaratie la Romania TV, potrivit careia ea a refuzat prelevarea probelor pentru ca nu crede ca fetele sunt moarte: "Aseara au venit mai sa ma ia pe sus. Nu dau absolut nimic. Proba mi s-a luat. Am spus ca Luiza nu este moarta. Ce pot sa imi faca, sa imi implanteze probe noi? Eu nu ma prezint, indiferent de amenda pe care o platesc. Ce pot sa faca, sa ma aresteze? Mi-au spus ca nu mergeti astazi, dar maine o sa veniti. Suna a amenintare. Sa lasam prostiile astea, fetele nu sunt moarte, sunt traficate", a spus Monica Melencu, potrivit site-ului adevarul.ro.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.