Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marti ca, in momentul in care procurorii vor avea confirmarea oficiala ca cetateanul olandez acuzat de uciderea fetitei din Dambovita s-a sinucis, dosarul se va clasa, deoarece faptuitorul a murit, insa ancheta va continua pentru a vedea daca sunt si alte victime in acest caz.

"Noi nu avem dovada oficiala ca acest barbat s-a sinucis. Avem informatii de la colegii din Olanda. In momentul in care vom avea o confirmare oficiala ca acest individ s-a sinucis, in ceea ce priveste segmentul de activitate infractionala de la Dambovita se va dispune clasarea cauzei prin moartea faptuitorului. Dar dosarul nu se inchide aici. Urmarim toate pistele, toate deplasarile lui in Romania", a spus Licu.

El a precizat ca exista suspiciuni ca cetateanul olandez a actionat si in alte judete, el venind in Romania de cel putin patru ori.

"Incepand de ieri am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru ca exista suspiciuni ca activitatea infractionala a acestui individ s-a desfasurat pe raza mai multor judete si exista o mobilizare mai ampla. In acest moment, nu stim (daca exista si alte victime - n.r.), dar trebuie sa verificam toate pistele. El a fost de cel putin cateva ori in tara. Noi stim acum de patru, s-ar putea sa fi fost de mai multe ori. (...) Nu stim (daca a avut complici - n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost in multe locuri din tara. Noi desfasuram acum activitati complexe. Ieri s-a emis un ordin european de ancheta. Apelam la colegii din Olanda care ne sprijina si sunt foarte deschisi colaborarii cu noi si trebuie sa verificam absolut toate pistele", a explicat procurorul general.

Olandezul suspectat de uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru din Dambovita a murit in Olanda in urma unui accident rutier, au declarat luni oficiali din Politia Romana, potrivit Agerpres.

Seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, afirma luni ca cetateanul olandez, principalul suspect in cazul uciderii fetitei, era cunoscut in tara sa ca mai savarsise infractiuni de natura sexuala si violenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.