Primarul Capiatalei, Gabriela Firea, sustine ca "desi nu este cea mai buna perioada financiara pentru Capitala", continua sa investeasca in plan social si in sanatatea bucurestenilor.

"In ciuda zvonurilor alarmiste si a dificultatilor financiare, nu voi opri platile lunare pentru copiii si adultii cu dizabilitati, gravide, copii nou-nascuti, fertilizare in vitro, tineri casatoriti, consultatii stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violentei domestice etc.

In ultimii trei ani, 140.000 de bucuresteni au beneficiat de sprijin financiar in valoare de 153 de milioane de euro, sume acordate de Primaria Capitalei prin Directia de Asistenta Sociala, Centrul pentru Tineret si Centrul pentru Seniori.

174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro «O sansa pentru cuplurile infertile» derulat prin ASSMB. Pana in prezent, au fost depuse si aprobate 1544 de dosare in cadrul FIV 1 si FIV 2.

Am avut o intalnire de lucru cu toti coordonatorii programelor sociale si de sanatate gestionate de Primaria Capitalei prin institutiile subordonate. Astfel de intalniri periodice au loc pentru a verifica stadiul programelor si pentru a discuta din timp, acolo unde e cazul, posibile solutii pentru eventualele probleme aparute in derularea acestora.

Pe langa marile proiecte de infrastructura, am initiat, inca din primii ani de mandat, o categorie aparte de investitii: investitiile in oameni, mai ales cei aflati in situatii speciale.

Fie ca este vorba despre stimulente pentru categorii sociale defavorizate, fie de sume alocate pentru programe de preventie medicala sau tratamente mai greu accesibile, am acordat o mare atentie fiecarui caz in parte, pentru ca eixsta bucuresteni pentru care accesul la o viata mai buna depinde in mare masura de sprijinul pe care il poate acorda Primaria Capitalei, in numele comunitatii pe care o deservim.

Sunt programe diverse, de la sprijinirea copiilor si adultilor aflati in situatii dificile, la incurajarea natalitatii, a testarii pe durata sarcinii si a formarii tinerelor cupluri, sustinerea posibilitatii de a deveni parinte, sprijin pentru tineri la angajare si omagierea seniorilor.

Citeste si:
Cum afectează alegerea unui aparat de aer conditionat calitatea vieții
Cum afectează alegerea unui...

Ne dorim ca bucurestenii sa acorde atentie sanatatii in general si preventiei in special, de aceea punem in practica si programe de screening, stomatologice sau de incurajare a miscarii.

Vom continua sa acordam astfel de stimulente, care ating obiective importante pentru aceste categorii de populatie. Desi nu este cea mai buna perioada financiara pentru Capitala, continuam sa investim in plan social si in sanatatea bucurestenilor, sunt programe si proiecte de succes, cu o rata mare de accesare, extrem de utile pentru oameni.

Astfel, incepand din 2017, in Bucuresti s-au acordat – prin DGASMB - urmatoarele categorii de stimulente financiare:

• Stimulent financiar pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu dizabilitati, in cuantum de 500 lei/luna - 48.513 beneficiari;

• Stimulent financiar pentru copiii cu dizabilitati, in cuantum de 1.000 lei/luna - 5.390 beneficiari;

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

• Stimulent financiar pentru nou-nascuti, in cuantum de 2.500 lei net/nou-nascut - 40.723 beneficiari;

• Ajutor social comunitar pentru familia monoparentala - 156 beneficiari;

• Vouchere Materna, in cuantum de 2.000 lei pentru medicamente si investigatii medicale - 21.461 beneficiari;

• Sprijin financiar pentru rechizite, pentru prevenirea abandonului scolar, in cuantum de 450 lei - 699 beneficiari" a scris primarul Capitalei, gabriela Firea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.