Cetateanul olandez, principal suspect in cazul fetei de 11 ani din Gura Sutii disparuta vineri dupa ce a plecat de la scoala si gasita duminica moarta pe un camp din apropierea localitatii, a fost pus sub acuzare pentru omor, lipsire de libertate si agresiune sexuala, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

"Este o persoana pusa sub acuzare, nu va spun ca este un cetatean strain, pentru cele trei infractiuni: infractiunea de omor calificat, lipsire de libertate prin rapire si agresiune sexuala (...). Va pot spune ca moartea a fost violenta, s-a datorat strangularii cu lat din material textil si eventualele agresiuni sexuale pot fi confirmate dupa analize de laborator", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, Matei Georgeta Camelia.

Conform unor surse judiciare, cetateanul este olandez, se numeste Johannes Visscher si a plecat din tara inca de sambata.

IPJ Dambovita a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca are un suspect principal, un cetatean strain, in acest caz.

Anchetatorii au spus ca au urmarit mai multe piste de la momentul disparitiei fetei. Au spus ca au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o raza stabilita de interes pentru ancheta si au verificat persoanele si masinile aparute pe aceste camere. La cautari au fost folosite drone si un elicopter.

Duminica fata a fost gasita pe un camp la iesirea din Produlesti. Anchetatorii au spus ca la o prima examinare s-au observat urme de violenta pe trupul fetei, iar corpul era acoperit cu o folie de plastic. Principalul suspect in acest caz a folosit o masina inchiriata. Autovehiculul a fost gasit la firma de inchiriere si a fost cercetat de Politie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.