Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sutine ca nu a vrut sa se implice in campania pentru alegerile prezidentiale, dar a fost obligat sa se apere de "o noua maciuca politica numita CNSAS".

"Resping categoric acuzatiile si interpretarea CNSAS!

Ce-i drept, in disputa cu CNSAS am pierdut in prima instanta la Curtea de Apel Bucuresti. Nu m-am asteptat chiar daca jurisprudenta ICCJ nu imi indreptatea optimismul.

Cu un Consiliu format numai din oameni desemnati de partide, Consiliul CNSAS a aprobat o Actiune in Constatare care ma vizeaza si care deformeaza adevarul pana la limita minciunii.

CNSAS a recurs la formularea unor acuzatii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizand doua note care nu au produs nici un efect negativ.

In sustinerea punctului sau de vedere CNSAS utilizeaza formulari decisive care nu exista in cele doua note, nu recunoaste aplicabilitatea legilor si regulamentelor militare si de asemenea nu mentioneaza nimic despre statutul celor doi elevi caporali in raport cu Securitatea.

Din pacate, in instanta, judecatorul a crezut mai mult in actul bine ticluite de CNSAS care deforma realitatile de acum 45 de ani, decat in cele sustinute de mine.

Cert este ca ma voi apara de actiunea CNSAS, cert este ca acest dosar s-a anuntat in campania pentru Parlamentul European si s-a finalizat de la primul termen in campania prezidentiala.

Si mai este o certitudine: am vrut sa nu ma implic in aceasta campanie, dar atacurile au tot soiul de interesati si ma obliga sa ma apar de noua maciuca politica numita CNSAS .

PS - in timp ce 'patriotii furiosi' se straduiau sa ma acuze acasa, la Strasburg eu obtineam un vot in Parlamentul European in care pentru prima data se recunoaste ca prin Pactul Ribendrop - Molotov Romaniei i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate", a scris pe Facebook Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.